Lente-cursus Studio Caramica: 20-27 mei 2023

In de lente van 2023 organiseer ik de tweede keramiek-cursus in en rond Casa Paulonia in Gradoli. Tussen het prachtige meer van Bolsena en het authentieke dorp Gradoli bevindt zich Casa Paulonia, gelegen in een zeer groene omgeving en omringd door drie olijfboomgaarden.  Bij mooi weer zitten we aan de grote tafel in de tuin en gaan we ons bezighouden  met verschillende basistechnieken zoals het kneden van een duimpotje, het werken met plakken klei, het bouwen met rolletjes klei en het gebruik van drukmallen. Ook decoreren en glazuren komen aan bod. Maar we gaan ook gebruik maken van de materialen die uit de directe omgeving komen zoals takken, bloemen en olijfhout of stukjes geslepen glas uit het meer. Tevens gaan we een dag Raku-stoken: een Japanse stooktechniek die buiten met open vuur plaatsvindt. 

Je hoeft geen ervaring te hebben met keramiek. De cursus staat open voor iedereen die zich met keramiek in een inspirerende omgeving wil bezig houden. 


Dagindeling:

Van 7.30-8.00 kunnen liefhebbers meedoen aan een ochtendduik in het meer

Van 8.00-9.00 uur beginnen we  de ochtend met een ontbijtbuffet .

Van 9.30-12.30 uur zijn er lessen in de tuin of in het atelier, een in  tufsteen uitgehouwen koele grot.

Van 13.00-16.00 uur  lunch en siesta. Wat betreft de lunch heb je de keuze uit twee mogelijkheden: je stelt je lunch zelf samen uit de in de keuken aanwezige producten of je bezoekt één van de goede en mooi gelegen restaurants aan het meer (op eigen kosten).

Van 16.00-18.00 uur vervolgen we de cursus.

In de tussentijd bereidt een Italiaanse kok een driegangen-maaltjd 

Om 19.30 eten we met elkaar een Italiaanse maaltijd, bij voorkeur buiten in de tuin.

Gradoli - Casa Paulonia 


Welkom  in  Casa  Paulonia  dat  sinds  oktober  2013  ons vakantiehuis  is. Met ons bedoel ik mijn man Marcel en onze (volwassen) kinderen Rivka en Nathan en onze hond Sally.  

Het  huis  ligt  bij  het  dorpje  Gradoli,  vlak  bij  het  meer  van  Bolsena,  120  km  ten  noordoosten  van  Rome. Het ligt  in  een  zeer  groene  omgeving  en  is  omringd  door  drie  olijfboomgaarden,  bosrijke  heuvels  en  een  tuin  met  veel  bijzondere  (fruit)bomen. Het huis  ligt in een  kom  met  gedeeltelijk  uitzicht  op  het  meer  van  Bolsena.  Het is  een  vrijstaand  huis,  rustig  gelegen,  vijf  minuten  rijden  of  twintig  minuten  lopen  van  het  authentieke  dorpje  Gradoli. Daar zijn diverse café’s en winkeltjes en het heeft een mooie oude kern met een prachtig Palazzo Farnese uit de Renaissance.

Het is naar het meer ongeveer twinitg minuten lopen waar diverse strandjes en eethuisjes zijn en waar je heerlijk kunt zwemmen in één van de schoonste meren van Eruopa. 

Slaapaccomodatie

In de drie olijfboomgaarden en op de omliggende heuvels van ons terrein is er genoeg ruimte om desgewenst je tent op te zetten. In Casa Paulonia kun je vervolgens van het sanitair gebruik maken.

Als je geen bezwaar hebt om je kamer met een ander te delen, dan kun je ook overnachten in één van de 3 slaapkamers die elk 2 personen kunnen huisvesten.

Mocht je een kamer of appartement voor jezelf willen dan kan ik dat voor je regelen in of dichtbij het dorp. Uiteraard is die accomodatie voor eigen rekening.

De  verschillende prijzen:

Bij de prijzen is het volgende inbegrepen:

* 5 dagen cursus in de ochtend en de middag waarvan 1 dag         Rakustoken,

* één dag besteden we aan een excursie 

* materiaal,

* 7 x ontbijt,

* 7 avondmaaltijden, (inclusief wijn en water ) waarvan de laatste avond in de plaatselijke pizzeria


* De cursus zonder maaltijden en zonder overnachting: €350

* De cursus inclusief maaltijden en zonder overnachting: €425

* De cursus inclusief maaltijden en overnachting met tent: €450

* De cursus inclusief maaltijden en overnachting in Casa Paulonia: €500


Wil je elders overnachten, laat me dat z.s.m. weten zodat ik een kamer in een agriturismo voor je kan regelen. In dat geval is eigen vervoer wel een vereiste. 


De reis er naar toe:


Met de auto is het ongeveer 1700 km.


Met de trein is er een vrij goede verbinding tussen Amsterdam en Rome: met de nachttrein naar Innsbruck of Zurich. Vandaar met 1 of 2 maal overstappen naar Rome. Denk ook aan een Interrail-pas!


Met het vliegtuig kun je het beste vliegen naar Rome Fiumicino. Aldaar neem je de trein naar Orvieto waar we je kunnen komen ophalen (ong. 30 km van Gradoli) Je kunt ook een auto huren op Fiumicino.